Pénzmosás elleni szabályok

2017. június 26-án hatályba lépett a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2017.évi LIII. törvény, amely az Európai Parlament és a Tanács 2015. május 20-i (EU) 2015/849 irányelvének (4. Pénzmosás megelőzési irányelv) történő megfelelést szolgálja.

Kamaránk várja a Nemzetgazdasági Minisztérium által kibocsátandó, a törvény végrehajtásáról szóló miniszteri rendeletet, a Nemzeti Kockázatértékelésről szóló kormányzati dokumentumot és annak nyomán a Magyar Ügyvédi Kamara szabályzatait.  A Magyar Ügyvédi Kamara már készíti a kompetenciájába tartozó regulációt, amelyek a Teljes Ülés hatáskörébe tartoznak. A Teljes Ülés  2017. július 10-én tárgyalja az előterjesztést, amelynek elfogadása esetén azt a miniszternek még ki kell hirdetnie.

A Budapesti Ügyvédi Kamara a törvényi kötelezettségek végrehajtásaként az ellenőrzéseket csak 2017. október 1. után kezdi meg. Ennek során ellenőrzési tervet követ majd és figyelemmel lesz a szolgáltatóknak az addigi felkészülési időszakban létezett adaptációs  környezetére.

Ezen az oldalon egyenlőre még a régebbi szabályozáshoz kapcsolódó  szabályzatokat, a kapcsolódó információkat, gyakorlati útmutatást olvashatják, amely alapján  Kamaránk tagjai eddig eleget tudtak tenni ezen kötelezettségüknek.

Köszönjük szíves türelmüket, ezt az oldalt a módosult és módosuló szabályoknak megfelelően, nyár végéig frissíteni fogjuk.

Tudnivalók a pénzmosásról, szabályozás

Gyakorlati teendők, minőség ellenőrzés